120 g boter
zout
1 ei
2 bosjes peterselie
1 bosje kervel
250 g bietjes
125 g spinazie
1 venkelknol
60 g oude kaas
125 g jonge kaas
4 eieren
125 kwark
zout, peper, nootmuskaat
- Kneed een deeg van de eerste 4 ingrediënten in de Multiprac Plus. Verdeel het deeg over een taartbodem van 22 cm doorsnee.
- Hak achtereenvolgens de peterselie en kervel, de bietjes, spinazie (evt in 2 keer) en de venkel fijn in de Multiprac plus. Doe alles over in een schaal.
- Rasp de oude kaas en houd apart.
- Rasp de jonge kaas (momentschakelstand) en voeg de eieren en kwark toe. Meng alles in een hoge stand.
- Doe de gehakte kruiden en groente weer in de kom en meng alles door het kaasmengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verdeel alles over de taartbodem en bestrooi met de geraspte oude kaas.
- Bak de taart ca 20 minuten in de oven (190 C). Warm opdienen.