Groentetaart

180 g bloem
120 g boter
zout
1 ei
2 bosjes peterselie
1 bosje kervel
250 g bietjes
125 g spinazie
1 venkelknol
60 g oude kaas
125 g jonge kaas
4 eieren
125 kwark
zout, peper, nootmuskaat


  1. Kneed een deeg van de eerste 4 ingrediënten in de Multiprac Plus. Verdeel het deeg over een taartbodem van 22 cm doorsnee.
  2. Hak achtereenvolgens de peterselie en kervel, de bietjes, spinazie (evt in 2 keer) en de venkel fijn in de Multiprac plus. Doe alles over in een schaal.
  3. Rasp de oude kaas en houd apart.
  4. Rasp de jonge kaas (momentschakelstand) en voeg de eieren en kwark toe. Meng alles in een hoge stand.
  5. Doe de gehakte kruiden en groente weer in de kom en meng alles door het kaasmengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Verdeel alles over de taartbodem en bestrooi met de geraspte oude kaas.
  7. Bak de taart ca 20 minuten in de oven (190 C). Warm opdienen.
bron BRAUN