(Bretonse) Appeltaart Cees Holtkamp





Taartvorm van 24 cm


  • 125 gr boter, 125 gr basterdsuiker, 3 gr zout, half ei, eetlepel water, 15 gr, 250 gr patentbloem, 10 gr bakpoeder
  • Boter, zout en suiker mengen met de mixer, eimengsel toevoegen, mixen, bloem en bakpoeder toevoegen en mixen. Deeg 2 uur in de koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Kilo jonagold appels in blokjes snijden.
  • Amandelspijs, uitrollen en bovenop deeg leggen.
  • Voor de saus: 100 gr kristalsuiker, 60 gr gesmolten boter, 30 gr maizena, vanillestokje, 2 eieren en 2 eidooiers. Goed kloppen en zorgen dat maizena goed oplost.
  • Taart 2 uur in de oven, checken of appels niet te bruin worden

Het recept is hier goed uitgewerkt door Caroline Brouwer.

Een jonge Cees Holtkamp, toffe foto!