Saffraan knoflookmayonaise


Een klein plukje saffraandraadjes
2 eidooiers
citroensap naar smaak
1 flinke teen knoflook, geperst
250-300 ml olijfolie extra virgine
extra handmixer

Meng in een kommetje de saffraaf met 1 el heet water. Laat even staan. Klop in een kom met een mixer de eidooiers los met 1/2 tl zout, 1 el citroensap en de knoflook. Voeg terwijl je klopt enkele druppels olie toe. Voeg als de olie is opgenomen weer enkele druppels olie toe. Zodra het mengsel dik begint te worden, kun je de olieal kloppend en geleidelijk in een dun straaltje toevoegen.

Meng er de saffraandraadjes door (hierdoor wordt de mayonaise ook wat minder dik) en breng op smaak met citroensap., zout en evt wat peper. Zet de mayonaise voor het serveren 1-2 uur in de koelkast, zodat de saffraansmaak goed in kan trekken. De mayonaise blijft in de koelkast ca. 1 week goed.


Hier recept van Dille en Kamille