• Knoflook/Bosuitjes en of sjalotjes/fijngesneden basilicum/gedroogde tomaten in olie
• Lepel pestosaus/Lepel biologische tomatenpuree
Kort bakken in olijfolie (tot knoflook lichtbruin is). Klein beetje balsamico en honing. Toevoegen aan bak met veldsla (of eikenblad sla), gebakken mengsel erdoor roeren, zout en peper toevoegen en een beetje citroensap/frambozenazijn. Uitproberen met truffelolie.
Eventuele combinaties
• Pijnboompitten/Grofgehakte walnoten/Cashewnoten/Gebakken uitjes
• Geitenkaas/Flinters Parmezaanse kaas/pecorino/Truffelkaas
• Gerookte kip/Stukjes gerookte makreel/Tonijn/Gerookte heilbot
• Olijven/Ringetjes sjalotjes/Croutons/Vijgen
• Artisjokharten/Avocado/Komkommer/Groene asperges/Paprika?/Gekookte bietjes
• Courgette/Champignons (ook meebakken met de bosui etc.)
• Uitgebakken bacon/Koriander/Bleekselderij
• Diepvries tuinbonen/Tomaten (ontveld en zaadjes verwijderd)
• Kappertjes/Tonijn/Sardines
• Waterkers/Tuinkers/Bieslook/Radijs/Taugé/Alfalfa
• Gekookte aardappelen (krieltjes)/Gegrilde zoete aardappelen
• Gekookte haricots verts/Gekookte kikkererwten• Gebakken tofu/Gekookte eieren
Eten met: couscous (maken met doperwten, munt, geitenkaas of feta, stukjes komkommer, appel?, koriander, makivrucht of bruine rijst
Kabeljauw in de oven (met beetje sojasaus), Zalm
Falafelburgers (AH)
Zongedroogde tomaatjes/Rucola/Pasta/Fusilli/Spinazie
Sharonfruit/Rijpe Handperen/Limoen/Friseesla
Dressing: chilipepers/vissaus/soja/gember/sherry/shoasing wijn/bruine suiker/citroen/limoen/honing/olijfolie/sesamolie
Gegrilde tonijn/Mozzarella
Mayonaise/hazelnootolie
Mango uit blik pureren
Little Gem/Witlof/Rucolacress
Dressing: vissaus/citroensap/limoen/chilisaus/suiker/soja/olie
bron: moi ;-)