Crème caramel

caramel:
100 g fijne suiker

650 ml melk
1 vanillestokje
125 g fijne suiker
3 eieren, losgeklopt
3 eierdooiers

Doe voor de karamel de suiker in een steelplan met een zware bodem en verwarm de pan tot de suiker oplost en karameliseert. Kantel de pan, zodat de karamel gelijkmatig bruint. Haal de pan van het vuur en voeg er langzaam 2 eetlepels water aan toe om het kookproces te stoppen. Giet het in zes timbaaltjes van 125 ml en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden, gasstand 4. Doe de melk en het vanillestokje in een steelpan en breng net aan de kook. Meng de suiker, eieren en eierdooiers. Giet de kokende melk over het eiermengsel en meng goed. Schep dit in de timbaaltjes e plaats ze in een braadslee. Giet genoeg water in de braadslee zodat ze tot de helft zijn ondergedompeld. Laat vijfendertig tot veertig minuten koken, of tot ze stevig zijn. Haal ze uit de braadslee en laat ze vijftien minuten staan. Draai de timbaaltjes om op een bord en giet er de rest va de karamel over.

bron complete keuken frankrijk