Recept van Pauline. Een echte risotto liefhebber.
ingredienten (4 pers.)
300 gram risotto rijst
400 gram venkel
1 ui
1 prei
1/4 stuk selderij
1/2 wortel
50 gram boter
olijf olie
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels crème fraîche
1 glas droge witte wijn
1 glas rundvlees bouillon
zout
peper
Selderij, prei, ui en wortel in kleine blokjes snijden .
In grote pan olie en boter smelten en hierin de bovengenoemde ingredienten 5 à 6 min. laten smoren.
Voeg hierbij de grof gesneden stukken venkel toe. En laat enkele min. alles sudderen.
Daarna rijst erbij voegen en goed alles door elkaar roeren ( 1 min.)
Glas witte wijn en glas warme bouillon erbij gieten, en blijven roeren (laag vuur) totdat vocht helemaal door rijst is geabsorbeerd (15 à 20 min.)
Hierna geraspte Parmezaanse kaas en crème fraîche toevoegen en goed mengen op een laag vuur
peper en zout naar smaak