Griekse karbonaadjes en Griekse aardappelschotel

Hier het vervolg van post "Tzatziki", recepten van K (een in Nederland wonende (half) Griek die ik onlangs heb ontmoet op Twitter).

Marinade voor de karbonades:

ca. 6 citroenen persen
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
schepje (zee)zout
halve theelepel oregano
kwart theelepel zwarte peper
(dit geheel goed mengen)

Deze marinade gebruiken om 4 haaskarbonaadjes te marineren. In afgesloten schaal minimaal 4 uurtjes. Daarna braden of in een ovenschaal in de oven.

De aardappelschotel:

Kook de aardappelen en overgiet het met dezelfde marinade. Daarna bedekken met folie en in de oven bakken totdat je een goudbruin randje hebt (van binnen is het dan nog lekker zacht).

Dit eten met een Griekse Fetasalade, stokbrood en Tzatziki. Grieks godenmaal.

Inderdaad zoals K. het zegt, het zijn geen moeilijke recepten. Vergt alleen wat planning (marineren). Als ik dit bedenk doe ik meestal of morgens vroeg of avonds laat alvast de voorbereiding.