Couscous met kip, gekarameliseerde ui en kikkererwten

Recept van La Place

voor de bouillon:
1,5 liter kippenbouillon
1 biologische kip
1 witte ui, gesnipperd
handje gehakte peterselie
handje gehakt korianderblad
100 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld
3 el zonnebloemolie
2 el olijfolie
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1 tl vers gemalen peper
zout
10 saffraanblaadjes

voor de gekarameliseerde ui:
3 witte uien, in ringen gesneden
100 gr gewassen en gewelde rozijnen
1 el boter
4 el honing
kaneel

Snijd de kip in stukken en smeer die in met kurkuma, gember, peper en zout. Bak de kip circa 10 minuten in de olijfolie en zonnebloemolie. Bak de gesnipperde ui mee en voeg de saffraan toe. Giet 1,5 liter kippenbouillon op de kip, voeg de verse kruiden toe en laat op middelhoog vuur 20 minuten koken. Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe en maak op smaak met zout. Smelt een eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen tot ze zacht en glazig zijn. Voeg kaneel, rozijnen en honing toe. Laat zachtjes 10 minuten sudderen (af en toe doorroeren). Serveer de kip met couscous en garneer met de kikkererwten, en de gekarameliseerde uien. Serveer de overgebleven bouillon er apart bij.

Marokkaans uit eten:

Badhu, Utrecht
Solo, Gorinchem
Zina, Amsterdam
Tijm, Den Haag