Culinaire gourmet

Voorgerecht voor 4 personen

Haasbiefstukjes met cranberry compote

Benodigdheden:

50 gram haasbiefstuk per persoon in stukjes van 4-5 centimeter
4 eetlepels cranberry compote
roomboter
zout en versgemalen peper

Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Serveer de compote in een apartbakje erbij. Bak je biefstukjes in roomboter en maak ze af met een beetje compote.

Varkenshaas met pesto en ham

Benodigdheden:

2 kleine varkenshaasjes
3 theelepels groene pesto
50 gram parmezaanse kaas
150 gram ganda- of parmaham
versgemalen peper
cocktailprikkers
roomboter

Leg eerst een aantal sateprikkers in het water zodat ze niet makkelijk kunnen verbranden. Snijd de varkenshaasje over de lange lengte in tot een halve centimeter van de rand. Sla ze open en smeer de pesto over de binnenkant egaal uit. Strooi hierover heen de parmezaanse kaas. Sla de varkenshaasjes dicht en draai er wat peper overheen. Bekleed ze rondom met de ham. Steek langs de lengte sateprikkers door de ham en de varkenshaasjes heen. Snijd de varkenshaasjes elk in 4 stukken en braad ze bruin in de boter onder regelmatig keren.

Geitenkaas met pancetta en honing

Benodigdheden:
4 plakken jonge geitenkaas
8 plakjes pancetta
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels honing
1 theelepel, verse tijmblaadjes
zout en versgemalen peper
handje rucola

Wikkel de geitenkaas in de pancetta. Maak van de overige ingredienten een dressing. Bak de kaas op laag vuur in een beetje olie, onder de gril kan natuurlijk ook. Als de kaas begint te smelten en de pancetta gaar is, zijn ze klaar. Leg elk geitenkaaspakketje op wat rucola en verdeel de dressing eroverheen. Eventueel wat geroosterde pijnboompitjes er over doen.

Bron: de Groene Weg