Kip met gember en curryblaadjes

1 el fijngeraspte gember
1 el geperste knoflook
1 1/2 el rode chilipoeder
sap van 1 1/2 limoen
3 eieren, geklutst
700 g ontvelde en uitgebeende kippendijen, in stukken gesneden
3 el bloem
zonnebloemolie of andere neutrale olie, om in te frituren
20 curryblaadjes
gesnipperde gember
groene chutney

Meng de gember, knoflook, chilipoeder, limoensap en eieren in een kom, doe de kipblokjes erbij, hussel door elkaar en laat 30 min in de koelkast marineren. Hoe langer je de kip laat marineren, hoe meer smaak hij opneemt. Haal de stukjes kip uit de marinade, laat ze even uitlekken en stuif er een beetje bloem op. Vul een wok of pan met dikke bodem voor een derde deel met olie en verhit die tot 180 graden, of tot een blokje brood in 15 sec goudbruin is. Frituur de blokjes kip ongeveer 3 min, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan op een stuk keukenpapier, laat uitlekken en schep op een serveerschaal. Frituur de curryblaadjes in dezelfde olie tot ze krokant zijn, een seconde of twintig is genoeg. Schep ze met een schuimspaan op een stuk keukenpapier en laat uitlekken. Verkruimel de helft van de curryblaadjes en strooi ze over de stukjes kip. Garneer de kip met de rest van de blaadjes en de gesnipperde gember. Geef er een bakje groene chutney bij.