1/2 flespompoen, geschild en zaad verwijderd
1 el extra vergine olijfolie
peper uit de molen en grof zeezout
1 el roomboter
1 el suiker
1/2 tl komijnzaad
1/4 tl kaneelpoeder
1/4 tl paprikapoeder
1/4 tl cayennepeper
75 g gepelde pompoenpitten
2 kleine, harde geitenkaasjes, verbrokkeld (bijv Crottin de Chavignol sec) of schapenkaas (bijvoorbeeld oude Manchego)
1 bosje waterkers
Voor de dressing:
100 ml extra vergine olijfolie
30 ml versgeperst limoensap
2 el sjalotjes, zeer fijngehakt
1 tl knoflook, zeer fijngehakt
1/2 tl gedroogde rodepepervlokken
1/2 bosje platte peterselie, gehakt
1/4 tl zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in de lengte in smalle parten. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een grote ovenschaal. Rooster in het midden van de oven ca. 20 minuten tot ze beetgaar zijn. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer er de suiker, komijn, kaneel, paprika, cayennepeper en een mespuntje zout door.
Langzaam laten karamelliseren. Doe dan de pompoenpitten erbij en roer af en toe. Ga door tot de pitten beginnen op te blazen en goudbruin worden. Laat afkoelen op een bord en breek daarna de pitten los met je handen. Meng alle ingredienten voor de dressing. Verdeel de waterkers over zes borden en leg de pompoenstukken erop. Verdeel er de schapenkaas over, bestrooi met de pompoenpitten, besprenkel met de dressing en serveer.
Bron JAN