1 krop eikenbladsla• 1 rode appel, geschild klokhuis verwijderd en in dunne partjes• 2 gedroogde vijgen, in plakjes• 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald• 50 g gedopte walnoten• 100 g stilton of andere blauwe kaas, in blokjes• voor de dressing: 4 el olijfolie, 2 el walnootolie en 2 el balsamicoazijn.
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Was en droog de sla, haal de blaadjes los en scheur ze in grove stukken. Verdeel de sla, de witlof en de plakjes appel over vier borden of leg ze in een grote schaal. Strooi er de walnoten, plakjes vijg en blokjes kaas over. Sprenkel er de dressing over. Serveer met brood als voorgerecht of als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken karbonaadjes. Ook lekker met partjes rijpe peer ipv appel.