Draadjesvlees

Altijd lekker. Zelf maak ik het op de automatische piloot (meestal 's morgensvroeg), denk ook dat iedereen dit recept heeft, maar toch.... hierbij 2 recepten (van smulweb).

Oma’s draadjesvlees

Bron: slow-cooker, smulweb


Ingredienten
1 kg sudderlappen, niet de magerste, bv riblappen
Braadboter, of half boter half olijfolie
1 ui
Evt wat aardappelmeel of maizena, 1 eetl
5 kruidnagels
2 laurierblaadjes
Teentje knoflook naar smaak
Ongeveer 250 ml water met bouillonblokje
Scheut wijn of azijn
Zout en peper

Voorbereiding:
Snijd de ui in stukken, snijd de knoflook fijn, verwarm het water met het blokje in een pannetje. Smelt de boter tot hij bruin is. Kruid het vlees met zout en versgemalen peper. Braad het even snel om en om in de gebruinde boter.

Bereidingswijze:
Doe in de pan: de ui, de kruiden, het vlees en het vocht als laatste: bouillon en wijn/azijn. Het geheel moet ongeveer voor de helft onderstaan in het vocht. Het vlees zakt vanzelf naar beneden. De deksel erop en het kan 10 tot 12 uur op stand low blijven (slowcooker). Het wordt eigenlijk alleen maar lekkerder naarmate het langer staat. Vind je het lekker dan kun je de jus binden met aardappelmeel of maizena, aangemaakt met een scheutje water.

Nog een recept, bron dartajan, smulweb

Ingredienten:
500 gr sukadelapjes of riblappen
Scheutje azijn of rode wijn
2 plakken ontbijtkoek
1 ui
Mosterd
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
Peper en zout
Appelstroop

Bereidingswijze:
Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn of een flesje bruin bier gebruiken. Voeg de ui – in stukken gesneden – het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een heeeeeel zacht vuurtje hoe beter.

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree.

Meer info over suddervlees 
En hier van Maarten Kookt