Amarenen-mascarponetaart


Ingrediënten voor ca 16 stukken
Olie voor de gebakschaal
125 g amarettini (Italiaanse amandelkoekjes)
250 g pure chocolade (minstens 70 cacao)
25 g boter
4 blaadjes gelatine
250 g amarenen of andere kersen (pot)
250 ml slagroom
500 g mascarpone
500 g magere kwark
175 g suiker
3 el citroensap
Poedersuiker om te bestuiven
1 diepvrieszak

1 bestrijk de gebakschaal met wat olie en plaats er een taartring op (26 cm Ø). Doe 100 g amarettini in een diepvrieszak en sluit de zak. Verbrokkel de koekjes met een deegroller.
2 hak de chocolade grof. Smelt 200 g chocolade met de boter au-bain-marie. Roer de amarettinistukjes erdoor en strijk in de vorm. Plaats ca 30 minuten in de koelkast.
3 week de gelatine in koud water. Laat de kersen uitlekken. Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone, de kwark, de suiker en het citroensap door elkaar. Knijp de gelatine uit en los op een laag vuur op. Roer 2-3 el crème door de gelatine en meng hem vervolgens met de rest van de crème. Spatel de slagroom erdoor.
4 verdeel de helft van de crème over de taartbodem. Verdeel de kersen erover. Smelt 50 g chocolade, verdeel hem met een eetlepel in een dun straaltje over de rest van de crème en trek hem er met een lepel in spiralen doorheen. Strijk de crème luchtig over de kersen. Plaats de taart minstens 4 uur in de koelkast. Bestrooi hem met 25 g amarenen en poedersuiker.

Bereidingstaart ca 40 minuten
Koeltijd minstens 5 uur
Per stuk ca 390calorien