Garnalen-kerriesoep met rijst

6 personen


15 min bereidingstijd + 20 min koken



  • 12-18 rauwe grote diepvriesgarnalen, ontdooid
  • 1 el olijfolie
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 2-3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • Een snuf cayennepeper
  • 2 liter visbouillon
  • 100 g basmatirijst
  • 1 tomaat, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • Zout en versgemalen peper
  • Een handvol verse spinazie, grof gesneden



Pel de garnalen, maar laat een enkele de staartstukken zitten voor de garnering. Snij de garnalen doormidden. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de uitjes 2 min. Voeg de knoflook, gember, kerrie en cayennepeper toe en bak alles 2-3 min. Schenk er de bouillon bij en voeg de rijst toe. Breng aan de kook en laat de soep dan op laag vuur nog ca 20 min koken tot de rijst gaar is.
Voeg de tomaat, cayennepeper en garnalen toe en kook de soep zachtjes 3-4 min of tot de garnalen gaar zijn. Roer er vlak voor het opdienen de spinazie door. Breng op smaak met zout en peper.