Griesmeelpudding met frambozensaus

1 vanillestokje
700 ml volle melk
1 bekertje slagroom, 125 ml
140 g suiker
100 g griesmeel
1 doosje frambozen
1 flesje rode bessensap, de betuwe
puddingvorm, cakeblik of 4-6 vormpjes, vershoudfolie, staafmixer
  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en 80 g suiker aan de kook. Snijd de rest van het vanillestokje fijn. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pand terug op het vuur en laat de pap 5 min op laag vuur doorkoken en dik worden. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt.
  2. Spoel de puddingvorm, het cakeblik of de vormpjes om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca 3 uur opstijven.
  3. Doe de frambozen met het bessensap, het fijngesneden vanillestokje en 60 g suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min zachtjes doorkoken en pureer met de staafmixer. Zeef het mengsel en laat afkoelen. Keer de pudding op een diep bord en schenk de saus eroverheen.