Hachee uit Brabant

Voor 4 personen

  •  400-500 g doorregen runderlappen peper uit de molen 
  • 75 g boter 
  • 4-6 grote uien, samen ca 400 g 
  • 1/2 liter bouillon, evt instant 
  • 1 sneetje bruin brood 
  • 2 theel. fijne mosterd 
  • 1 laurierblad 
  • 1 mespunt kruidnagelgruis 
  • 2 theel kruidenazijn
  • zout 
Dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd het in blokjes en strooi er peper over. Verhit de boter en bak het vlees, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten bruin. Snijd de uien in stukken en hak ze grof in de hakmolen. Schep de uien door het vlees en laat alles dan, onder regelmatig omscheppen, nog zo lang bakken tot de uien wat kleur hebben gekregen. Schenk er 4 del bouillon bij en roer alles goed door. Temper de warmtebron. Verwijder de korsten van het brood. Bestrijd het brood met mosterd. Snijd het daarna in kleine stukjes. Voeg het brood bij de bouillon en de mengbeker. Plaats de staafmixer op de bodem van de mengbeker. Laat hem 20-30 sec draaien en roer daarna nog zo lang tot een egale massa is verkregen. Roer de massa door de hachee en voeg laurierblad toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 2-2 1/2 uur zachtjes stoven. Schep de hachee van tijd tot tijd om