Lenterolletjes met vis- en hoisinsaus

Gratis recept van de toko. 
Amazing Oriental

voor 30 lenterolletjes

voor de vulling:
200 g rijstvermicelli
300 g grote garnalen, gekookt, gepeld, schoongemaakt en gehalveerd
250 g Vietnamese worst (Gio)
150 g tauge
1 krop sla
1 komkommer
1 winterwortel of wortel Julienne
1 bosje verse Thaise basilicum, fijngesneden
1 bosje verse munt, fijngesneden
1 bosje verse koriander

smaakmakers:
5 el Vietnamese vissaus (Nuoc Mam)
100 ml water
4 el verse limoensap
2 teentjes knoflook
4 el suiker
1 tl chili-knoflooksaus (Lee Kum Kee)
6 el Hoi-Sin saus
2 tl pinda's, zeer fijngehakt

bereidingswijze:
Neem twee kommetjes. In het eerste kommetje meng je vissaus, water, limoensap, knoflook, suiker en chili-knoflooksaus door elkaar. Meng in het tweede kommetje hoisinsaus met fijngehakte pinda's. Vermeng beide sauzen goed en zet dit even weg.

Neem een pan en kook hierin de rijstvermicellig kort (3-5 min). Giet het af en spoel het af met koud water. Kook de garnalen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ook de garnalen af met koud water, ontader ze en snijd elke garnaal in tweeen. Maak de sla schoon en scheur deze in reepjes van ongeveer 10 cm. De voorbereiding is klaar en je kan beginnen met het bereiden van de lenterolletjes. Tip: de rolletjes kunnen door de gastheer of gastvrouw vooraf worden bereid, maar gebruikelijker en leuker is dat gasten dit zelf doen aan tafel.
Vul een grote kom met lauw water en haal hier een vel rijstpapier door heen. Tip: houd het vel met twee handen vast en draai vervolgens het rijstpapier rond door de kom met water.  Leg het vel plat op het bord en leg als eerste een reep sla op. Vervolgens vul je het vel met twee halve garnalen, rijstvermicelli, winterwortel, komkommer, tauge (naar keuze), basilicum, munt en koriander. Zorg dat alles in het midden ligt in een één lijn en laat aan beide kanten ongeveer een rand van 5 cm vrij.

Maak hier een rol van door eerst de lege randen (onder- en zijkanten) naar binnen te vouwen. Vouw de onderste rand over de ingredienten heen, en daarna vouw je de zijkanten naar binnen. Rol het geheel van je af terwijl je licht aandrukt en vouw het strak dicht. Herhaal dezelfde procedure met de overige rijstvellen. Tip: mocht het de eerste keer niet zo goed lukken met het rollen en je rijstpapier begint te scheuren, dan kan je er nog een extra rijstevel omheen vouwen. Zorg dus dat je wat extra vellen in huis hebt. De rollen zijn klaar om direct gegeten te worden. Dip ze in de saus.