Kipsate met pindasaus

500 g filet van kippenpoten, bijgesneden
1 ui, grof gesneden
2 stelen citroengras, alleen het witte gedeelte, fijngesneden
4 teentjes knoflook
2 rode chili's, gesneden
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zout
1 eetlepel sojasaus
1/2 kop olie, 60 ml
1 eetlepel bruine basterdsuiker

komkommerplakjes en gehakte geroosterde pinda's als garnering

pindasaus:
1/2 kop pindakaas, 125 gr
1 kop kokosmelk, 250 ml
1/2 kop water, 125 ml
1-2 eetlepel zoete chilisaus
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels citroensap
  1. Week 20 houten prikkers 30 minuten in koud water. Snijd de kip in dikke repen van ongeveer 6 cm  lang en 2 cm breed. Schuif een reep kip in de lengterichting op elke prikker.
  2. Maal ui, citroengras, knoflook, chili's, koriander, komijn, zout en sojasaus fijn in een keukenmachine totdat het een glad mengsel is, voeg eventueel wat olie toe. Spreid het mengsel uit over de kip, dek dit af en zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Voor de pindasaus: roer alle ingredienten in een pan met dikke bodem, boven lage hitte, totdat het mengsel kookt. Haal de pan van de hittebron af. De saus zal dikker worden tijdens het staan.
  4. Steek de barbecue aan of maak een bakplaat zeer heet en smeer hem in met de resterende olie. Bak de kip 2-3 minuten aan elke kant. Besprenkel hem met wat olie en strooi er wat basterdsuiker op (dat zorgt voor een heerlijke geur en een mooie kleur). Serveer met pindasaus en garneer met plakjes komkommer en gehakte pinda's. Geef de resterende pindasaus er als dipsaus bij.