Quiche Lorraine met ham en bosuitjes

6 plakjes bladerdeeg, pak 10 plakjes diepvries, ontdooid
1 pakje ambachtelijk gerookt ontbijtspek, 150 g
100 g yorkham naturel, fijngesneden
2 zakjes bosui, in schuine ringetjes
5 eieren
1 bekertje slagroom, 125 ml
150 g gruyere kaas, geraspt
1 voordeelzak eikenbladslamelange, 200 g
1 bakje romaatjes, 250 g in parten
1 bosje radijs, in parten
4 el extra vierge olijfolie
2 el wittewijnazijn
quichevorm 26 cm ingevet


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. 
  2. Verhit in een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes spek in 5 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe de ham en de helft van de bosui in een kom. Verkruimel het spek erboven en schep om. Klop de eieren los met de slagroom en kaas.
  4. Verdeel het hammengsel over de quichebodem en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca 55 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Meng ondertussen de rest van de bosui, de sla, tomaten en radijs in een grote schaal. Meng de olie met de azijn en verdeel over de salade. Serveer bij de quiche.
bron Allerhande