Viscurry met spinazie, yoghurt en cashewnoten

Ingredienten


  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el milde Indiase currypasta (Patak)
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 50 g cashewnoten
  • 500 g witvisfilets, kabeljauw, zeewolf of tilapia, in grove stukken
  • 2-3 flinke handen verse bladspinazie
  • staafmixer
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes en Griekse yoghurt toe en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur lager en laat de saus met een deksel op de pan ca. 8 minuten sudderen. Hak intussen de cashewnoten met behulp van de staafmixer zo fijn mogelijk. Leg de stukken vis in de saus en laat op laag vuur 6-8 minuten sudderen tot de vis gaar is. Strooi de gemalen cashewnoten over het vuur en breng op smaak met zout en peper. Schep er vervolgens de spinazie door en stoof kort mee tot de spinazie net is geslonken.

Lekker met basmatirijst.

bron: vriendin