Amerikaanse frambozen kaaskoek

Ingredienten:
200 g boterkoekjes
125 g gesmolten boter
400 g crème fraiche
200 g zure room
2 eieren
150 g suiker
geraspte schil van een biologische citroen
200 g verse frambozen

Bereiding:
verkruimel de boterkoekjes in een blender. Smelt de boter in een kleine steelpan op een laag vuur. Doe de koekkruimels in een kom en schenk de gesmolten boter eroverheen. Roer alles goed door elkaar.

Bekleed een springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk het goed aan met een mes. Laat het een half uur afkoelen in de koelkast.

Meng in de tussentijd de crème fraiche, zure room, eieren, suiker en citroenschil in een kom door elkaar.

Haal de koekbodem uit de koelkast en schenk de creme heel voorzichtig, met behulp van een grote lepel, over de bodem. Als je dit te snel doet, wordt de koekbodem weer vloeibaar.

Maak de frambozen schoon en verdeel ze gelijkmatig over de crème. Bak de koek ongeveer 90 minuten in een op 150 graden voorverwarmde oven, tot de creme helemaal gestold is. Laat de koek ongeveer 1 uur afkoelen in de koelkast.


Bron: Daphne