Italiaanse aardappelsoep met parmaspekjes

3 bosuitjes
1 plak parmaham a 100 g
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden
300 g panklare spinazie
2 kruidenbouillontabletten
1 pak panklare mini-dobbeltjes 450 g
peper
1/2 bakje mascarpone
keukenpapier


Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de plak ham in kleine blokjes.


Verhit de olie in een pan en bak de blokjes parmaham hierin langzaam krokant. Schep ze met een schuimspaan op een stukje keukenpapier en laat ze uitlekken.


Pers de teentjes knoflook boven het bakvet uit en voeg de Italiaanse kruiden toe. Schep nu deel voor deel de spinazie erdoor en laat de blaadjes op een hoog vuur slinken. Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng dit aan de kook. Voeg de aardappelblokjes en de bosui toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.


Breng pittig op smaak met peper.


Serveer de mascarpone apart bij de soep.


Bron AH