Gebakken vis met aardappelsalade in aziatische stijl

1 kg desiree aardappels in stukken van 3 cm
flinke handvol korianderblaadjes
1 bosui, fijngesneden
1 groene peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
1 tl sesamolie
1 el lichte sojasaus
1 el rijstazijn
1 teen knoflook, fijngesneden
150 g mayonaise
1 el olijfolie
4 visfilets met vel a 180 g, bijv. dorade of snapper
Indonesische gebakken uitjes, zwart sesamzaad, sla en partjes limoen voor erbij

Kook de aardappel in kokend water met zout in 12-15 min gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Pureer intussen de koriander, bosui, groene peper, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en knoflook in een keukenmachine. Schep het gladde mengsel in een kom en meng de mayonaise erdoor. Schep de aardappel erdoor.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze 3 min. met het vel naar beneden. Keer ze en bak nog 2 min. of tot ze gaar zijn.

Garneer de aardappelsalade met gebakkenuitjes, slablaadjes en limoenpartjes. Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze. Bron: delicious.