Pikante mangoet van panga(sius)

Ingredienten

500 gr panga, in vier stukken
1 djeroek nipis
1/4 theelepel zout
1 eetlepel olie om te (roer)bakken
5 blimbings (sterfruit, toko), in plakjes van 1 cm
10 tjabe rawit
2 djeroekblaadjes
2 stengels sereh, geplet
2 stuks geconfijte asem
1 theelepel zout


Kruidenpasta

7 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm gember
2 cm kunjit
2 cm laos
4 kemiri's
1/2 theelepel ketoembar
(maal alles fijn in de blender)

Bereiding
  1. Smeer de vis in met 1/4 theelepel zout en de djeroek nipis, laat 30 minuten intrekken.
  2. Verhit een beetje olie, bak de kruidenpasta geurig, giet alles over in kokend water, voeg de sereh, djeroekblaadjes , rawits en assem toe en kook gaar.
  3. Voeg de vis en de blimbing toe en kook alles tot alles gaar is.
Dank aan Flip S. voor de vertaling.