Thaise garnalencurry met tomaat en broccoli

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingredienten: 1 el zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 1,5-2 el Thaise rode currypasta (potje), 1 blik tomatenblokjes 400 g, 200 ml kokosmelk, 500 g rauwe grote garnalen diepvries, ontdooid en gepeld, 300 g kleine broccoliroosjes, 1-2 el Thaise vissaus, eventueel een handje korianderblaadjes.

Verhit de olie in een grote pan of wok en bak de ui 2-3 minuten. Roer er de currypasta door en bak op laag vuur 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en laat de saus op laag tot matig vuur 8-10 minuten zachtjes koken. Leg de garnalen en broccoliroosjes in de saus en laat ca. 5 minuten sudderen tot de garnalen mooi roze en gaar zijn en de broccoli beetgaar is. Breng op smaak met vissaus en strooi er eventueel koriander over. Serveer met pandanrijst.