Venkel-zalmtaart

8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 el paneermeel
500 g venkel, in smalle reepjes
125 g creme fraiche
zout en versgemalen peper
3 eieren
1 eetl. gehakte bieslook
1 eetl. gehakte peterselie
2 blikjes zalm (ca. 400 g), uitgelekt en schoongemaakt.
1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt

quichevorm van 24 cm of bakplaat, ingevet

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Leg deeg dat overblijft apart. Duw de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Strooi er paneermeel over. Kook de venkelreepjes 3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.

Bereiden:
Meng de creme fraiche met zout, peper, eieren, bieslook, peterselie. Schep de zalm erdoor. Verdeel de venkel over het deeg en daarop het zalmmengsel. Leg de ansjovis in reepjes over de zalm. Maak eventueel van de rest van het deeg een randje. Bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven.

Tip:
  • Neem in plaats van zalm eens tonijn
  • Vervang de ansjovis door plakjes olijven