Gestoofde preischnitzel

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g prei
Zout en peper
500 g champignons
1 ui
1 el olie
1 tl maizena
150 ml room light
4 el tomatenketchup
6-8- dunne varkensschnitzels ca 500 g
1 kg aardappels
Aluminiumfolie

1 was de prei en snijd hem in ringen. Laat gedurende 6-8 minuten zachtjes afgedekt stoven in 250 ml water met wat zout. Giet af en bewaar het groentenat.
2 maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd hem in ringen. Bak gedurende ca 5 minuten in de olie in een grote pan. Breng op smaak, blus af met het groentenat en breng aan de kook. Los de maizena op in 2 el koud water, roer erdoor en breng de saus opnieuw aan de kook. Roer er de room en de ketchup door en breng op smaak.
3 dep de schnitzels droog. Schenk ½ van de champignonsaus in een ovenschaal. Leg hierop 3-4 schnitzels en bedek ze met de helft van de prei en 1/3 van de saus. Vul op met laagjes schnitzel, de prei en de saus. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Laat de schotel ca 2 uur stoven in een voorverwarmde oven (elektrisch 175 ̊C /hetelucht 150 ̊C/gas stand 2). Verwijder na ca 1 uur en 30 minuten de folie.
4 schil de aardappels en kook ze in ca 20 minuten gaar. Giet ze af en server ze bij de preischotel.

Bereidingstijd ca 2 uur en 30 minuten
Per portie ca 330 kcal