Tagliolini met broccoli

3 tenen knoflook, in plakjes• 8 el olijfolie, extra virgine• 2 rode pepers, zaadjes verwijderd• 1 citroen schoongeboend• 150 g Parmezaanse kaas, stukje• 1 pak tagliolini bicolore (pasta 250 g, koelvers)• 500 gr broccoli, in roosjes• 1 zakje basilicum (15g) de blaadjes fijngesneden

Bereiden

1 doe de knoflook en de olie in een steelpan en verhit op laag vuur. De olie moet heet zijn, maar mag niet walmen. Snijd ondertussen de pepers in dunne reepjes en doe bij de olie. Neem de pan van het vuur. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Laat minimaal 10 min staan.

2 pers de citroen uit. Schaaf met de kaasschaaf flinters van de kaas. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Kook ondertussen in een andere pan de broccoliroosjes in 4 min beetgaar. Giet de pasta en de broccoli af. Doe samen terug in een pan. Voeg het oliemengsel, het citroensap en het basilicum toe en meng alle ingrediënten met elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de kaasflinters.