Gestoomde vis ‘Blue Elephant’

Pla yai Blue Elephant
Blue Elephant, voor 4 personen

Alleen stomen bewaart de fijne, delicate smaak van verse vis. De bijgaande eenvoudige saus bij dit gerecht doe de visaroma’s alle eer aan.

Voor de saus
2 el sojabonenpasta
1 plakje spaanse ui
15 g verse gember
2 teentjes knoflook
Een snufje witte peper
1 el lichte sojasaus
1,5 tl oestersaus
2 el plantaardige olie

30 g vermicelli
1 hele mul, zeebaars of forel, van ongeveer 500 g
5 stuks babymais, in vier gesneden
7 champignons, in vier gesneden
1 takje bleekselderij, in plakjes gesneden
1 lenteui, fijngehakt
5 dunne reepjes rode paprika, fijngehakt
2 chinese paddestoelen, fijngehakt
30 g spaanse ui, in plakjes gesneden
30 g chinese kool, in fijne reepjes geneden
1 stukje gember, ter grootte van een knikker en in fijne reepjes gesneden
3 takjes peperbessen
2 tl Blue Elephant saus
1 el oestersaus

Voor de versiering
4 schijfjes komkommer
2 partjes citroen

Mix of hak alle ingrediënten voor de saus fijn en zet apart. Week de vermicelli gedurende 15 minuten in koud water en snij ze in stukken van 8 cm. Maak met een scherp mes insnijdingen aan beide kanten van het visvlees. Strijk beide kanten in met de saus en lepel wat saus in de organenholte. Leg de vis in een stoompan en verdeel er de groenten, de peperbessen en de vermicelli over. Kruid met de Blue Elephant-saus en de oestersaus. Stoom de vis gaar in 15 tot 20 minuten. Schik hem op een schotel, met de groenten en de vermicelli. Versier met de schijfjes komkommer en de partjes citroen.