Kikkererwten Spinaziecurry

1 el zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
2 cm gember, fijngeraspt
2 tenen knoflook, geperst
12 curryblaadjes
1 el panch phoran (indiaase toko) (evt vervangen door bruin mosterdzaad als je het niet kan krijgen)
1 el milde currypoeder
1 blik kokosmelk a 400 ml
2 blikken kikkererwten a 400 g afgespoeld, uitgelekt
250 g kersttomaatjes, gehalveerd
100 g spinazieblaadjes
Gestoomde of gekookte basmatirijst, mangochutney, naanbrood en korianderblaadjes, voor erbij

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, gember, knoflook en curryblaadjes al omscheppend 5-6 min tot de ui zacht is. Voeg de panch phoran en het currypoeder toe en roerbak 1 min. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min koken. Roer de tomaat en spinazie erdoor. Serveer met de rijst, mangochutney, naan en bestrooi met koriander.