Gedroogde tomatenpuree

1 kg rijpe maar nog stevige vleestomaten
1 eetlepel suiker
1 theelepel balsamicoazijn
1 theelepel zout
75 ml olijfolie + extra
2 kleine glazen
potjes met deksel, schoongemaakt

Verwarm de oven , bij voorkeur op luchtovenstand, voor op 60 graden. Verwijder de kroontjes en de steelaanzet uit de tomaten. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de suiker, de azijn, het zout en de olie toe en meng alles heel goed door elkaar. Strijk de puree uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en droog de puree in ca. 8 uur. Laat hierbij de ovendeur op een kier staan, zodat het vocht niet in de oven blijft. Schep de puree een of twee keer om, zodat deze gelijkmatig droogt. Laat de puree afkoelen. Schep de puree in potjes en schenk een klein laagje olie op de puree. Sluit de potjes en bewaar ze op een koele plaats. Na het openen moet de potjes in de koelkast worden bewaard.