Hoe bak je de perfecte biefstuk?

Goed vlees wordt alleen nog beter als we het op de juiste manier bereiden. Om de perfecte rosé (medium) gebakken biefstuk op het bord te krijgen, pakken we het als volgt aan:

Neem een kogelbiefstuk van 125 g. haal deze ruim een half uur voor het bakken uit de koelkast. Dit voorkomt dat de binnenkant te koud is en daardoor niet goed gaart. Strooi zout en (versgemalen) peper over de biefstuk. Doe een klontje boter in een koekenpan en verwarm dit op hoog vuur. Zodra de boter is uitgebruist, geven we de biefstuk twee minuten per kant. Prik nooit met een vork in het vlees, ook niet bij het omdraaien, want dan lopen alle vleessappen eruit. Voor echt mals vlees laten we de biefstuk na het bakken nog enkele minuten rusten in aluminiumfolie.

Tip van de chef
“ Biefstuk aanbraden in de pan, dan een minuut of vijf garen in een oven van 160 graden. Met plateau en al haal je het eruit en je laat de biefstuk afgedekt met aluminiumfolie rusten op een warme plek, bijvoorbeeld boven de verwarming – als het maar niet boven de zestig graden komt. Vlak voor je hem opdient even opwarmen in de oven en opdienen maar”