Trifle met appel en Baileys Irish cream likeur

3 stevige appels (Elstar)•15 g boter• sap van een halve citroen•200 g cake• 125 ml Baileys Cream Likeur• 125 ml slagroom• 125 g mascarpone• 1 takje verse munt

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in partjes. Smelt de boter in een hapjespan en schep de appelpartjes met 25 g suiker en het citroensap erdoor. Smoor de appel afgedekt 5 minuten op zacht vuur en laat de partjes daarna zonder deksel licht kleuren. Laat de appel afkoelen.
  • Snijd de cake in blokjes en verdeel ze in een glazen schaal met een vlakke bodem. Schenk de helft van de likeur erover en laat dit even staan, zodat de cake de likeur kan opzuigen. Klop in een kom de slagroom en mascarpone met 25 g suiker en de rest van de likeur tot een stevige crème.
  • Verdeel de appel over de cake en strijk het roommengsel erover uit. Laat de trifle in de koelkast in 1-2 uur stevig worden. Garneer de trifle voor het serveren met de muntblaadjes.