Stamppot van rode biet en appel met spekjes

1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
2 Boskoopappels, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
200 g gerookte spekblokjes
1 ui, fijngesneden
200 ml melk
2 potten rode bieten a 340 gram, grof gesneden
1 theelepel mosterd

Kook de aardappels in 15 minuten gaar in een ruime pan kokend water, kook de laatste 10 minuten de stukjes appel mee. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan. Roer er na een paar minuten de ui door en bak mee. Giet, als de ui zacht is, de melk erbij, verwarm en zet het vuur uit. Giet de aardappels en appel af en maak er een mooie puree van samen met het spekjesmengsel. Roer de bietjes en de mosterd door de stamp, breng op smaak met zout en peper en warm voor het serveren nog even goed door.

bron ekoplaza