Gebakjes van suikermais

Thod man kao phod
Blue Elephant

Hartige gebakjes op z’n thais. De vulling oogt bijzonder mooi wanneer u de gebakjes opensnijdt.

Voor 4 personen

115 g zelfrijzende bloem
2 el rodekerriepasta
1 el lichte sojasaus
1 tl suiker
1 kaffierlimoenblaadje, fijngehakt
1 kousenband of 6 prinsessenbonen, in kleine stukjes gesneden
130 g suikermaiskorrels
2 tl broodkruim
Plantaardige frituurolie
Komkommersaus

Voor de versiering
Gemengde sla naar keuze

Doe de zelfrijzende bloem in een kom, meng er 6 el water onder en kneed tot een deeg. Voeg er de kerriepasta, de sojasaus en de suiker aan toe en nadien het fijngehakte kaffirlimoenblaadje, de stukjes kousenband en de suikermais. Kneed goed onder elkaar. Rol 4 ballen van het mengsel en duw ze plat tot een schijf van 5 mm dik en met een diameter van 6 cm.

Wentel de schijven in het broodkruim en frituur ze gedurende 4 minuten in hete olie op 180 graden. Laat ze nadien goed uitlekken op keukenpapier.

Schik de gebakjes op een bedje van gemengde sla en serveer meteen. Geef er de komkommersaus apart bij.