Pepermakreel

Ingrediënten:



2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
2 chilipepers, zonder pit, zonder lijst, ragfijn gesneden
6 tomaten, ontveld, in blokjes
2 theel suiker
400 gr gerookte makreelfilet
5 augurken
1 eetl bladselderij, ragfijn gesneden

Bereidingswijze:

Maak uien en knoflook schoon en fijn snipperen. Twee Spaanse pepers van lijst en zaad ontdoen. Even in een beetje olie aanzetten. Tomaatblokjes erbij, een kopje water en de suiker. Laat maar lekker 15 minuten zacht staan. Maak de makreel schoon, leg de stukken in de saus. Nu de augurken, heel fijn gesneden erbij en het ragfijne bladselderij. Heel even laten staan nog. Breek een prachtige brood in Boergondische hompen, trek een fles wijn open, en geniet, het is al bijna geen winter meer.
bron Felix Wilbrink