Risottoballetjes met geitenkaas en salade van waterkers en snijbonen

Leuk recept van zo'n freecard. Deze komt uit de winkel WAAR, dagelijkse groenmarkt Den Haag.

150 g risottorijst
100 g zachte geitenkaas
400 ml groentebouillon
3 takjes verse tijm
1 uitje
1 klein teentje knoflook
1 ei
grof broodkruim
zout en peper
olie om te frituren
1 bosje waterkers
200 g snijbonen
3 el olijfolie extra vergine
1/2 el rode wijnazijn

Snipper het uitje en fruit het in een klein beetje olie. Voeg de rijst toe en roer goed door. Snipper de knoflook en rits de blaadjes van de tijm. Doe tijm en knoflook bij de rijst en voeg een beetje bouillon toe. Blijf roeren en giet er steeds weer een beetje bouillon bij. Ga door tot de rijst net gaar is. Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe. Laat de risotto afkoelen. Maak balletjes ter grootte van een knikker van de geitenkaas. Neem nu een beetje rijst maak er in de hand een holletje in en vul met een balletje kaas. Sluit de rijst er om heen en maak de rijstbal (ter grootte van een pingpongbal) dicht en rond. Maak op deze manier alle rijst op. Breek het ei, kluts het los en voeg een beetje zout en peper toe. Haal de balletjes door het ei en vervolgens door het broodkruim. Bak alle balletjes in hete, 180 graden, olie bruin en krokant. Snij ondertussen de snijbonen en kook ze in 10 min gaar, giet af en spoel koud. Haal de te grote stelen uit de waterkers meng het blad met de boontjes. Hussel beide door de olijfolie met een beetje wijnazijn en zout en peper. Serveer de warme risotto met de frisse sla.