Italiaanse kaasfondue

Hoofdgerecht voor 4 personen

Om te dopen:
stengels bleekselderij, stukjes ciabattabrood, olijven zonder pit, blokjes courgette of roosjes broccoli, soepstengels, kersttomaatjes, druiven

Voor de fondue:
1 teentje knoflook, gehalveerd
1/2 l droge witte wijn (Verdicchio of Soave)
600 g jonge kaas, geraspt
200 g belegen kaas, geraspt
2 eetl maizena
6 zongedroogde tomaten op olie
2 eetl. rode of groene pesto

Voorbereiden:
Bereid de verschillende ingredienten om in de kaas te dopen voor en en zet de schaaltjes apart. Wrijf de bodem van de pan in met de knoflook.

Bereiden:
Giet de wijn in de pan en breng deze tegen de kook aan. Voeg in gedeelten de kaassoorten toe en laat deze al roerend smelten. Roer de maizena glad met een scheutje wijn of water en voeg dit mengsel al roerende bij de fondue. Meng de gedroogde tomaten, pesto en versgemalen peper erdoor. Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel en zet de schaaltjes met ingredienten eromheen.

Tips
  • Vervang 100 gram jonge kaas eens door gorgonzola
  • Voeg eens een mespuntje gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm) bij de fondue.