Zomer quiche met camembert & tomaten

Altijd lekker, een quiche. En makkelijk.
Bron: nieuwsbrief van Ekoplaza
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 6 plakken diepvries bladerdeeg
  • 250 gram Le Montsurais camembert [aanbieding]
  • 3 eieren
  • mosterd fijn
  • trostomaten [aanbieding]
  • zeezout & versgemalen peper
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • 50 ml (soja)room
  • roomboter of olie
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een springvorm in en beleg deze met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het bladerdeeg en zet de vorm 30 minuten in de koelkast.

Snijd intussen de prei in ringen, hak de knoflook fijn en stoof de samen in roomboter. Besmeer de bladerdeeg bodem met een dun laagje mosterd en beleg de bodem daarna met plakjes tomaat, plakjes camembert en prei. Doe dit tot alle ingrediënten gebruikt zijn. Strooi er daarna zeezout, peper en de Italiaanse kruiden over. Meng de eieren met de room en klop er met een garde door en breng het geheel op smaak met peper & zout. Giet dit eiermengsel over de vulling heen. Bak dan de quiche in ongeveer 30-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.