Aardappelkoekjes met geitenkaas

Knapperige aardappelkoekjes vormen de basis van dit heerlijke voorgerecht. De geitenkaas en groene salade toveren een boerenschotel om tot haute cuisine.

Ingredienten
500 g aardappels, grof geraspt
2 theel. gehakte verse tijm'
1 teen knoflook, uit de knijper
2 lenteuitjes, gesnipperd
2 eetl. olie
50 g boter
2 crottins de chavignol (stevige geitenkaasjes), elk 65 g
zout en versgemalen zwarte peper
takjes verse tijm ter garnering
gemengde groene salade voor het serveren.

1. Knijp het vocht uit de geraspte aardappel en meng die dan met de gehakte tijm, de knoflook, lenteuitjes, zout en peper.

2. Verhit de helft van de olie en boter in een anti-aanbakkoekenpan. Doe er twee grote lepels vol aardappelmengsel in en druk ze stevig aan met een lepel. Bak ze in 3 tot 4 minuten per kant goudbruim.

3. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm. Maak met de rest van het mengsel zo nog twee aardappelkoekjes. Verwarm intussen de grill voor.

4. Halveer de kaasjes horizontaal. Schik 1 helft met de snijkant boven op elk koekje. Zet 2 tot 3 minuten onder de gril tot ze goudbruin zijn. Garneer met takjes tijm en dien op met de salade.

Bron: beste keukens van Frankrijk