Verse garnalenrolletjes

Voor 24-28 rolletjes. 20 min bereidingstijd

200 g droge glasnoedels of fijne rijstnoedels
500 g gekookte gamba's gepeld, schoongemaakt en grof gehakt
2 kleine kropjes little gem, in reepjes
4 lente-uitjes, bijgesneden en gesnipperd
2 grote wortels, geschild en geraspt
4 el gehakte koriander
4 el gehakte Thaise basilicum
4 el gehakte munt
sap van 2 limoenen

24-28 ronde rijstvelletjes

Voor de dipsaus:

4 el fijne kristalsuiker
4 el rijstazijn
180 ml vissaus
2 rode chilipepers, van zaad ontdaan en fijngehakt
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
2 lente-uitjes, bijgesneden en in dunne plakjes
4 el gehakte koriander
4 el gehakte munt

Week de noedels 3-4 min in kokend water; giet af en spoel ze af onder koud stromend water. Schud, als ze koud zijn, al het resterend water eraf en zet apart. Meng voor de dipsaus suiker, rijstazijn, vissaus, chili's en knoflook. Roer goed, tot de suiker is opgelost. Voeg de overige ingredienten toe. Meng, proef, breng op smaak, en zet apart.

Hak om de rolletjes te maken de noedels grof in een kom. Meng de gamba's, sla, lente-ui, wortel, koriander, basilicum en munt erdoor. Voeg het limoensap en 2 el dipsaus toe en meng alles. Proef en breng op smaak, voeg zo nodig dipsaus toe.
Dompel een rijstvelletje ong 20 sec in een kom heet water tot het zacht en plooibaar is. Sprenkel wat water op een snijplank voor je het velletje erop legt (dat voorkomt vastplakken), schep een lepel van het mengsel midden op het rijstvelletje en vouw de randen over de vulling. Rol strak op tot een loempiavorm en doe hetzelfde met de rest van het mengsel en de rijstvelletjes. Dien de rolletjes op met de dipsaus apart erbij.