Kerrieaardappelgratin

3 uien, in dunne ringen 2 el olijfolie + extra voor het besprenkelen
2 el boter + extra voor het invetten
2 el kerriepoeder
500 ml kippenbouillon
1 tl geelwortelpoeder, kurkuma
½ tl chilipoeder
1 kg aardappels, geschild, in dunne plakken (met een mandoline)

Bak de ui met de olijfolie, boter en wat zeezout in een koekenpan op matig vuur onder af en toe omscheppen 20 min tot de ui zacht is. Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 5 min. Verwarm de oven voor op 180 g. breng intussen in een steelpan de bouillon op hoog vuur aan de kook. Voeg het geelwortel en chilipoeder toe en roer om de specerijen op te lossen. Draai het vuur uit. Verdeel in een ingevette gratinschaal van 1 ½ l inhoud een laag van eenderde van de aardappel over de bodem en bestrooi met eenderde van de ui tot alles is gebruikt, eindig met een laag ui. Schenk de bouillon erover. Besprenkel een beetje met olie, dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak 1 uur in de oven. Verwijder het deksel of de folie, verhoog de oventemperatuur naar 200 c en bak nog 30 min. Dit smaakt heerlijk bij gegrilde kip.

bron delicious