Auberginegratin met peterseliepesto

3 aubergines, in plakken van 1 ½ cm
Extra vierges olijfolie, voor het invetten en besprenkelen
500 ml kant en klare tomatenpestosaus
100 g feta verkruimeld
200 g ricotta
100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Verwarm de grill voor op de hoogste stand of verhit een grillpan

Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met olijfolie. Leg ze 5 min onder de grill of in de grillpan, keer de plakken en rooster de andere kant tot de aubergine zacht is. Zet apart.

Verwarm de oven voor op 180 c. strijk eenderde van de tomatensaus over de bodem van een ingevette ovenschaal, verdeel er een laag van de geroosterde aubergine, ongeveer de helft, over. Strijk nog eenderde van de tomatensaus over de aubergine, bestrooi gelijkmatig met de helft van de feta, de helft van de ricotta en de helft van de parmezaan. Leg de rest van de aubergine erop, bestrijk met de rest van de tomatensaus en bestrooi met de rest van de kazen. Besprenkel met 1 el extra vierge olijfolie. Bak 45 min in de oven en serveer met de peterseliepesto. Bereiden 25 min/oven 45 min.

Peterseliepesto

40 g verse bladpeterselieblad
50 g pijnboompitten, licht geroosterd
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook, gehakt
2 ansjovissen, gehakt, blikje
1 tl fijngeraspte bio citroenschil en een kneep citroensap
Extra vierge olijfolie

Doe alle ingrediënten met zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak in een keukenmachine of blender en pureer snel tot een grof mengsel. Of hak alle ingrediënten grof, doe ze in een kom en schenk er voldoende olie bij om een grove pesto te maken.

Bereiden 15 min
bron delicious