Kip met noten en broccoli

250 gr kipfilet
1/2 eetlepel bloem
1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
zout
olie om te frituren
100 g ongezouten, ongebrande cashewnoten
250 gr broccoli
1 rode paprika
1 schijfje verse gemberwortel van 1 cm dik
2 eetlepels rijstwijn (shaosing... tip: altijd in huis hebben) of droge sherry
1 eetlepel donkere sojasaus
1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel maizena
1 eetlepel arachide- of slaolie
1 teentje knoflook

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de bloem, het vijfkruidenpoeder en een snufje zout door elkaar. Schep het door de kipfilet. Verhit de frituurolie tot circa 180 graden en bak hierin de kipfilet in ongeveer 2 minuten bruin. Laat de stukjes uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde olie de cashewnoten. Laat ze ook uitlekken. Maak de broccoli schoon en snijd deze in stukjes en roosjes. Maak de paprika schoon en snijd de paprika in repen. Schil de gemberwortel schoon en hak het schijfje fijn. Meng de rijstwijn, de sojasaus, de suiker, de maizena en 1/2 dl water door elkaar. Verhit in de wok of hapjespan 1 eetlepel olie. Pers de knoflook erboven uit. Roer de gember erdoor en bak circa 1 minuut. Voeg de broccoli en de paprika toe en bak nog ongeveer 2 minuten. Roer het sausje nogmaals door en schep het door de groenten. Blijf roeren tot de saus lichtgebonden is. Schep dan de kip erdoor en verwarm alles nog ongeveer 5 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout. Strooi de noten erover.