Saumon en croute

Zalm in deegkorst

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
1 dunne courgette
2 Schotse zalmfilets ca 200g
versgemalen peper
150 g gesneden rauwe ham
1 ei
4 takjes peterselie
125 ml creme fraiche
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
zout
bloem om te bestuiven
bakpapier

Bladerdeeg in ca 10 minuten ontdooien.Oven voorverwarmen op 200 graden. Intussen courgette wassen en met een kaasschaaf over lengte in 8 a 12 dunne, lange plakken schaven. Zalmfilets doormidden snijden en bestrooien met peper. Om elke zalmfilet 2 a 3 courgettelinten wikkelen. Plakjes rauwe ham om zalm met courgette wikkelen, zodat zalm en courgette helemaal zijn bedekt. Werkvlak met bloem bestuiven en hierop 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Met deegroller bladerdeeg uitrollen tot een vierkante lap van 20 bij 20 cm. Rest van bladerdeeg ook op deze manier uitrollen. Zalmpakketjes in midden van deeglapjes leggen. Deegpunten overdwars naar elkaar toe vouwen, punten bovenop goed aandrukken. Deegranden tot vlak boven hoekjes goed dichtdrukken, hoekjes openlaten zodat vocht tijdens het bakken kan ontsnappen. Bakplaat met bakpapier bedekken en deegpakketjes erop leggen. Ei loskloppen, en met losgeklopt ei bovenkanten van pakketjes bestrijken. Bakplaat in oven schuiven en zalmpakketjes in ca 25 min gaar en goudbruin bakken.

Intussen peterselie wassen en zeer fijn hakken. Vijf minuten voor het einde van baktijd in pannetje creme fraiche zachtjes verwarmen. Knoflook pellen en teente met knoflookpers boven creme fraiche uitknijpen. Peterselie toevoegen en geheel ca 1 minuut goed roeren. Pan van vuur halen en citroensap erdoor mengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Zalmpakketjes op borden leggen en saus apart serveren. Lekker met een groene gemengde salade.

Bron: AH - Frankrijk