Spaghetti met garnalen en citroen

350 g spaghetti
3 el olijfolie (normaal) en een klein scheutje extra virgine
2 sneetje verkruimeld oud wit brood zonder korst
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 ansjovisfilets fijngehakt
1/2 tl gedroogde chilivlokken
400 g rauwe tijgergarnalen, diepvries, ontdooid
1/2 citroen, sap en rasp
klein handje fijngesneden platte peterselie
extra: keukenpapier



Kook de spaghetti beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan 1 el olijfolie en bak al omscheppen het broodkruim goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de andere 2 el olijfolie in een ruime pan en bak de knoflook, ansjovis en chilivlokken 30 sec.

Voeg de garnalen toe en bak ze ca 4 min of tot ze roze zijn. Meng er het citroensap en rasp door. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de spaghetti af en meng direct door de garnalen in de pan. Sprenkel er wat extra virgine olijfolie over, verdeel het gerecht over voorverwarmde borden en strooi er het gebakken broodkruim en peterselie over.