Strawberry Cupcake


Ingrediënten
140 gr boter, op kamertemperatuur
150 gr ruwe rietsuiker
3 eieren
220 gr zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel zout
4 eetlepels verse aardbeien, zeer fijngesneden en uitgelekt


Bereidingswijze
1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
2. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen. Zelfrijzend bakmeel met zout vermengen, het botermengsel toevoegen en het geheel grof mengen. Tenslotte de aardbeien erdoor scheppen. Het beslag gelijkmatig over de vormpjes verdelen.
3. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De bakvorm op een rooster zetten en laten afkoelen. Als de muffins zijn afgekoeld de cakejes op een presenteerschaal leggen en eventueel glaceren met glazuur naar keuze.


Glazuur
200 gr poedersuiker
water

Zeef de poedersuiker in een kom, roer het vocht erbij (beetje bij beetje). Bestrijk bijvoorbeeld een afgekoelde koek ermee, dan 1 1/2 uur drogen.

voor roze glazuur: 3 lepels bessensap
voor gelig glazuur: 4 lepels geconcentreerd sinaasappelsap
voor oranje glazuur: 4 lepels sinaasappellimonadesiroop