Bloemkool met mosterd en kaas

1 bloemkool
25 g boter
25 g bloem
375 ml melk
1 tl grove mosterd
1/2 tl nootmuskaat, versgeraspt
zout en peper
40 g Parmezaanse kaas, geraspt

Voor 4 personen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan water op hoog vuur aan de kook en kook hierin de hele bloemkool 15 minuten. Haal de bloemkool uit de pan en leg hem even in ijskoud water. Laat hem uitlekken.

Smelt voor de mosterdsaus de boter in een middelgrote pan en voeg al roerend toe. Schenk de melk erbij, breng aan de kook en blijf voorturend roeren om klontjes te voorkomen. Voeg zodra het mengsel gaat koken de mosterd, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe.

Leg de hele bloemkool in een ovenschaal en bedek ze met de saus. Strooi de geraspte kaas erover en bak 30-40 minuten in de oven tot de bloemkool zacht is.

bron http://www.tomfood.nl/