Gevulde avocado - Es Alpokat Kopi

Recept van Flip gekregen.

Benodigdheden: 
  1. 4 middelgrote avocado's
  2. 4 el witte basterdsuiker
  3. 2 el citroensap
  4. 2e el dikke santen
  5. schil van een citroen (biologisch)
Bereidingswijze: 

 
  • Snijd de vruchten overlangs door; verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen. Bewaar de uitgeholde schillen.
  • Snijd het vruchtvlees in stukjes en mix deze samen met de suiker, citroensap en de santen totdat een gladde massa is verkregen.
  • Schep of spuit de avocadomoes in de uitgeholde schilhelften.
  • Plaats de gevulde avocado's hierna afgedekt in de koelkast; echter niet te lang omdat avocadomoes snel verkleurt. Even in de diepvries kan ook. Garneren met citroenschil. 
Tips:
  • Voor het opdienen een scheutje koffie, rum en/of port toevoegen. In plaats hiervan is ook cacaopoeder erg lekker.
  • Een in stukjes gesneden pisang door het vruchtvlees van de avocado’s mixen; hierdoor krijgt de moes een steviger structuur en de smaak wordt nog lekkerder.
  • Een andere manier om het gerecht nog lekkerder te maken is twee ragfijn gehakte bolletjes geconfijte gember aan de moes toe te voegen. 
  • De avocado’s vooraf in de ijskast alvast koud laten worden voor de es apokat beleving.

Bron Flip S.  

Hier nog wat links:
AH Kookschrift
Mijn Receptenboek
Indonesisch Culinair
Jones Brothers